Adrian Feliks
Jestem szefem kuchni z 14-letnim doświadczeniem, właścicielem Studia Kulinarnego i firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne dla amatorów i zawodowców na terenie Śląska.
Na co dzień zajmuję się także szkoleniami kucharzy, doradztwem kulinarnym w kraju (restauracje i hotele), szkoleniami dla firm. Uczestniczyłem w wielu konkursach kulinarnych, byłem uczestnikiem TOP Chef Polska 2. edycji. Jestem jurorem konkursów gastronomicznych.
W II edycji programu Top Chef, jako jedyny uczestnik zostałem wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez samego Wojtka Modesto Amaro. Kocham opowiadać o kulinariach, jedzeniu, kuchni polskiej, regionalnej; mogę to robić godzinami. Swoją pasją staram się „zarażać” innych – zarówno na szkoleniach, pokazach, jak i prowadzonych warsztatach. Wierzę, że dzięki mojej pracy, ludzie są bardziej świadomi tego co mają na talerzu, będą wymagającymi i wyedukoanymi konsumentami.
Jeśli chcecie nauczyć się gotować lub poznać nowe smaki, kulinarne sztuczki i nieszablonowe przepisy, zapraszam na kursy do mojego studia w Sosnowcu, przy ul. Suchej 18.
W Studiu organizuję też warsztaty dla dzieci, pokazy, szkolenia dla firm, warsztaty integracyjne dla pracowników, imprezy okolicznościowe, wspólne gotowanie w małym gronie.
Zapraszam serdecznie.
foto: Magdalena Emka Borucka, Adrian Feliks