Patryk Krysta

12992878_919388508178031_1547781146_n

Nazywam się Patryk Krysta i jestem kucharzem z różnorodnym bagażem doświadczeń kulinarnych. Obecnie jestem szefem kuchni  w La Vineria Bistro Winebar & Cafe oraz szefem kuchni w Rational AG Polska. Posiadam certyfikat trenera Akademii Rational.

Ukończyłem Zespół Szkół Gastronomicznych w Chorzowie, gdzie trafiłem przez przypadek – pasja do gotowania narodziła się sama. Swoją wiedzę kulinarną poszerzałem w Spiżu na wrocławskim rynku pod okiem Wojciecha Szymańskiego, w  Karlsruhe (Niemcy), restauracjach specjalizujących się w kuchni śródziemnomorskiej na terenie województwa Śląskiego.

Szkoliłem się również w Kragero w Norwegii.

Obecnie poszerzam swoją wiedzę szkoląc się na warsztatach w kraju i za granicą, czytając prasę i literaturę branżową oraz gotując  z najlepszymi kucharzami.

Jestem człowiekiem o niespożytej energii i z głową pełną pomysłów. Pracuje nawet 300 godzin w miesiącu, jednocześnie godząc rolę partnera życiowego i ojca wspaniałej córeczki.