Patryk Krysta
Nazywam się Patryk Krysta i jestem kucharzem z różnorodnym bagażem doświadczeń kulinarnych. Obecnie jestem szefem kuchni w La Vineria Bistro Winebar & Cafe oraz szefem kuchni w Rational AG Polska. Posiadam certyfikat trenera Akademii Rational.
Ukończyłem Zespół Szkół Gastronomicznych w Chorzowie, gdzie trafiłem przez przypadek – pasja do gotowania narodziła się sama. Swoją wiedzę kulinarną poszerzałem w Spiżu na wrocławskim rynku pod okiem Wojciecha Szymańskiego, w Karlsruhe (Niemcy), restauracjach specjalizujących się w kuchni śródziemnomorskiej na terenie województwa Śląskiego.
Szkoliłem się również w Kragero w Norwegii.
Obecnie poszerzam swoją wiedzę szkoląc się na warsztatach w kraju i za granicą, czytając prasę i literaturę branżową oraz gotując z najlepszymi kucharzami.
Jestem człowiekiem o niespożytej energii i z głową pełną pomysłów. Pracuje nawet 300 godzin w miesiącu, jednocześnie godząc rolę partnera życiowego i ojca wspaniałej córeczki.