Wróciłam z długiego weekendu, który udało sie spędzić w miłym towarzystwie w Kirach przy Dolinie Kościeliskiej. Pogoda nawet się udała i co więcej podjadło się kilka nowości. Moim numer jeden i tak zostanie żentyca i oscypki z bacówki w Dolinie Kościeliskiej, Chochołowskiej i na Rusinowej Polanie.
Teraz czas na coś bardziej lekkostrawnego. Zajadam się tym od wczoraj, trzeba trochę schudnąć po tych szaleństwach weekendowych. Wypróbowany i dobry przepis na sałatkę z buraka i marchwi.
Przygotowanie:
- Utrzeć buraka i marchew na tarce o grubych oczkach, wrzucić do salaterki, dodać szalotki.
- Podgrzać nasiona kminku na patelni aż zrobią się gorące i będą mocno pachnieć.
- Kmin zdjąć z patelni i wrzucić na warzywa w salaterce.
- Posiekać pietruszkę zieloną
- Dodać oliwę, ocet pietruszkę, dobrze wymieszać.
- Zostawić na 15 minut, żeby sałatka nabrała aromatu i potem serwować.
Przepis pochodzi ze strony: Good Food Channel
Przygotowanie:
- Utrzeć buraka i marchew na tarce o grubych oczkach, wrzucić do salaterki, dodać szalotki.
- Podgrzać nasiona kminku na patelni aż zrobią się gorące i będą mocno pachnieć.
- Kmin zdjąć z patelni i wrzucić na warzywa w salaterce.
- Posiekać pietruszkę zieloną
- Dodać oliwę, ocet pietruszkę, dobrze wymieszać.
- Zostawić na 15 minut, żeby sałatka nabrała aromatu i potem serwować.
Przepis pochodzi ze strony: Good Food Channel