Autorem wpisu jest: Sudety – IT

Wrocławskie Partynice jeszcze nigdy nie widziały papugi z rzepy i kwiatów z marchwi. 2 września 2007 upłynął pod znakiem wielkich emocji i wspaniałej zabawy na murawie partynickich torów wyścigów konnych, gdzie odbywał się I Puchar Dolnego Śląska w Carvingu. Niesamowite i pełne ekspresji dzieła stworzone z owoców takich, jak: arbuz czerwony, melon żółty, melon cantalupa, koper włoski, papryczki czuszki, ananas, marchew, biała rzodkiew, cukinia zielona dominowały na stołach mistrzów carvingu.

Wszyscy z niedowierzaniem oglądali cuda stworzone ze zwykłych warzyw i owoców goszczące zazwyczaj na stołach w luksusowych restauracjach i podczas wielkich rautów. Jury w składzie: Jadwiga Juszko – przewodnicząca, Joanna Dumin i Monika Aleksandrowicz, uznało za najlepszą pracę Mirka Bobrowskiego, który zaprezentował skomplikowaną ekspozycję z użyciem prawie wszystkich przewidzianych regulaminowo warzyw i owoców.
Drugie miejsce zajął Alan Seeyen, który tchnął papuzie życie w rzodkiew. Trzecie miejsce ex aequo zdobyli: Dariusz Ślusarczyk, Piotr Wasik i Tadeusz Boroń, którzy zaprezentowali ogromne kompozycje pełne kwiatów marchewkowych i rozet rzeźbionych w arbuzie.

Zwycięzcy powrócili do domów z rękoma pełnymi nagród ufundowanych przez organizatora imprezy Sudety IT Status – Festiwale Smaku, Dolnośląską Lożę Kulinarną oraz firmę Kamix. Wyróżnienia dla najmłodszych uczestników konkursu, którzy pokazali się z najlepszej strony otrzymali – Anita Ślusarczyk i Piotr Wasik.

Foto: Sudety-IT

Organizator