Jeśli prowadzisz restaurację, hotel dyskotekę czy salę zabaw dla dzieci z pewnością jesteś świadomy tego, jak ważna jest dla Twojego biznesu sprzedaż napojów. Wszak to produkty wysokomarżowe, które generują dużą część zysków.

Zastanawiasz się nad tym, co zrobić, by zwiększyć ich sprzedaż? Szukasz odpowiedzi na pytanie, jak sprzedawać więcej napojów? Jeśli tak, świetnie trafiłeś. Mamy odpowiedź na Twoje pytanie: Dyspenser gastronomiczny. Sprawdź, czym dokładnie jest taki dystrybutor do napojów i dlaczego warto w niego zainwestować.

Co to jest dyspenser gastronomiczny

Dyspenser gastronomiczny to urządzenie, które przygotowuje napoje na bazie syropów gastronomicznych. Jednocześnie schładza wodę, nasyca ją dwutlenkiem węgla i miesza z syropami o różnych smakach. Dzięki tym działaniom powstaje orzeźwiający napój gazowany, który klient może sam nalać prosto z dystrybutora.

Napój z dyspensera tańszy od gotowego napoju w butelce

Korzystanie z dyspensera daje wiele korzyści. Także tych finansowych. Aby przygotować napój z pomocą dyspensera, potrzebny jest smakowy syrop gastronomiczny. Dostępne na rynku koncentraty HMDrinks charakteryzuje wysoka wydajność.

Z jednego 5-litrowego kartonu koncentratu przygotujesz prawie 38 litrów napoju! Różnica w cenie litra napoju przygotowanego na bazie koncentratu a litra gotowego napoju w butelce wynosi ponad złotówkę!

Gdzie warto postawić dyspenser do napojów?

Dystrybutor do serwowania napojów sprawdzi się zarówno w gastronomii, jak i dyskotekach, hotelach i biurowcach. Jest to urządzenie samoobsługowe, niezwykle wygodne i proste w użyciu.

Dyspenser jest nie tylko praktyczny, ale także efektowny. Posiada nowoczesny wygląd, dzięki stonowanej i odpowiednio dobranej szacie graficznej świetnie wpisuje się w każdy rodzaj wnętrza. Dodatkowo ułatwia i przyspiesza obsługę klienta. Takie rozwiązanie z pewnością spodoba się zarówno klientom lokalu, jak i jego pracownikom.

Jeden dyspenser - wiele możliwości

Dystrybutor posiada pięć nalewaków, dzięki czemu może serwować pięć różnych rodzajów napojów. Na rynku dostępne są cztery smaki skoncentrowanych syropów, przeznaczonych do dystrybutora: Cola, Lemoniada, Orange, Ice Tea. Poza słodkimi napojami dystrybutor może serwować także wodę – zarówno gazowaną, jak i niegazowaną.

Dyspenser do lemoniady, Coli, mrożonej herbaty, oranżady i schłodzonej wody – w jednym! Posiadając dystrybutor nie musisz gromadzić zapasów napojów w magazynie i lodówce. Ale oszczędność wolnego miejsca to nie jedyna zaleta korzystania z dyspensera.

Dyspenser gastronomiczny z możliwością Dolewki

Dyspenser daje możliwość wprowadzenia do oferty Dolewki – promocji, polegającej na tym, że klient za napoje płaci raz, a korzysta z maszyny z napojami bez ograniczeń. Dolewka to najchętniej wybierana opcja przez klientów – jest dla nich atrakcyjna, daje możliwość spróbowania różnych smaków napojów i zapewnia poczucie swobody. Dolewkę lubią także właściciele lokali gastronomicznych – dzięki niej zwiększa się sprzedaż nie tylko napojów, ale także całych zestawów dań, których dolewka może stanowić jeden z elementów. Klienci chętniej wybierają zestaw zawierający Dolewkę niż opcję z napojem w puszce.

Dyspenser postmix - naprawdę warto

Dlaczego warto postawić na dyspenser do napojów? Przede wszystkim ułatwia pracę w gastronomii i generuje zyski. Dodatkowo wzbogaca ofertę lokalu o atrakcyjną opcję Dolewki. Przynosi skojarzenie z nowoczesnymi, prężnie rozwijającymi się sieciami lokali gastronomicznych. Jest wygodny w obsłudze i atrakcyjny. Przyciąga wzrok, zachęca do zakupu napojów. I co najważniejsze serwuje smaczne napoje – idealnie schłodzone, odpowiednio nagazowane, orzeźwiające. Znacznie tańsze od tych w butelkach.