Produkująca swojskie makarony firma Nudel-Ula funkcjonuje na rynku nieco ponad rok, a już zdążyła zaskarbić sobie serca lokalnych klientów. Naturalne składniki i bogata oferta sprawiły, że makarony na stałe zagościły nie tylko na stołach miłośników eko jedzenia.
Rodzinny biznes
Pomysł na rodzinną firmę zrodził się w głowie kuzynki jednej z założycielek, która podsunęła jej pomysł o produkcji makaronu w domowym gospodarstwie. Mimo świetnych warunków w postaci pomieszczenia gospodarczego, własnych kur i dostępu do lokalnej mąki pszennej, początki firmy nie były łatwe. Właścicielki musiały włożyć w swój biznes sporo wysiłku, który jednak się opłacił i zaowocował niespodziewanym sukcesem.
Samodzielnie wypracowany sukces
Pochodzące z Mikołowa panie Anna Małek i Urszula Bojdoł okazały się prawdziwymi ślązaczkami bowiem wszystkiego nauczyły się samodzielnie, z sukcesem stoczyły walkę z sanepidem i nie przejmując się nieprzychylnymi opiniami, stworzyły swój biznes od podstaw. Idealnie wyczuły potrzeby klientów, którzy nastawieni są obecnie na kupno naturalnych, pozbawionych wszelkich sztucznych ulepszaczy produktów.
Bogata oferta
Firma Nudel-Ula to nie tylko najwyższej jakości naturalne składniki w postaci swojskich jaj i mąki bez dodatków, ale i różnorodność kształtów, grubości czy dodatków. W ofercie firmy odnaleźć można występujący w trzech grubościach makaron typu nitki, muszelki, świderki czy łazanki. Klienci zasmakować mogą także makaronów z dodatkiem pietruszki, buraka, dyni, marchewki czy szpinaku pochodzących z domowego ogródka.
Dbałość o potrzeby klienta
Właścicielki firmy Nudel-Ula podkreślają, jak ważny jest dla nich klient. Swoje działania starają się opierać na wspólnym dialogu, na podstawie którego mogą dopasowywać rodzaje makaronów do potrzeb i oczekiwań klientów. Takie rozwiązanie przynosi same korzyści w postaci pozytywnych opinii i dużej ilości poleceń ze strony osób kupujących makarony Nudel-Ula. To z kolei przekłada się na możliwości rozwoju firmy i sukces, którym już teraz może się poszczycić.
Dostępność
Makarony Nudel-Ula dostępne są w kilkunastu sklepach na terenie Mikołowa, Orzesza, Łazisk Górnych, Palowic i Mysłowic. Spotkać można je także okazjonalnie na imprezach otwartych np. Jarmarku św. Marcina i Jarmarku Bożonarodzeniowym organizowanym w Mikołowie.
Ola
Dlaczego na etykietce z tyłu jest producent z Rydułtowic? Dziwne to…
Redakcja nawidelcu.pl
Artykuł pochodzi z 2017 roku, być może firma na tyle się rozwinęła, że konieczne było przeniesienie produkcji z Mikołowa do Rydułtowic lub otwarcie nowej filii.