Choć pogoda za oknem zdaje się nie sprzyjać dalekim podróżom, to Drożdże Babuni porywają wszystkich wielbicieli wypieków w niezapomnianą podróż po smakach kulinarnej Europy!
Mamy przyjemność ogłosić, że właśnie wystartowała druga edycja czteroetapowego konkursu Zostań Ambasadorem Drożdży Babuni!
Kulinarna podróż rozpocznie się po krainie pełnej zapachu bazylii, estragonu i ziół prowansalskich rosnących na Lazurowym Wybrzeżu. Po ojczyźnie croissantów, omletu du fromage, ślimaków i bagietki – po Francji! Udowodniliście nam już nie raz, że nie brakuje Wam kreatywności w komponowaniu zupełnie nowych przepisów na drożdżowe wypieki, dlatego rzucamy Wam wyzwanie kulinarne, którego sercem może być inspiracja kuchnią modnego Paryża, jak i znacznie mniejszego Awinionu. Dołączcie do nas i Drożdży Babuni już dziś!
I pamiętajcie… Francja to dopiero początek!
Poznajcie zasady “Kulinarnej podróży po Europie”
Dla każdego z czterech etapów przygotowaliśmy grupę wypieków reprezentatywnych dla danego państwa. Każdy uczestnik ma za zadanie przygotować wypiek charakterystyczny dla danego kraju – w tym przypadku Francji – i opublikować w komentarzu pod postem konkursowym na profilu I jest pysznie przepis autorskiego pomysłu na przyrządzenie:
- ciasta półfrancuskiego
- croissantów
- maślanej bułeczki brioche
- rogalików
- bagietek.
Spośród nadesłanych zgłoszeń komisja konkursowa wybierze trzech zwycięzców, którzy otrzymają zestaw gadżetów kuchennych i zostaną oficjalnymi ambasadorami marki Drożdże Babuni, a ich przepisy znajdą się w specjalnie przygotowanym e-booku oraz na profilach marki w mediach społecznościowych. Rzucamy Wam kuchenne rękawice! Podejmiecie wyzwanie?
Nie zwlekaj! Pokaż swoje umiejętności kulinarne, dołącz do nas i zdobądź tytuł Ambasadora Drożdży Babuni!
Na Wasze zgłoszenia organizatorzy konkursu czekają od 18 października do
8 listopada 2021 roku, do godziny 23:59!
Udział w konkursie jest jednoznaczny z akceptacją regulaminu – https://www.facebook.com/DrozdzeBabuni/posts/1910121582521029