Belgijskiej Izbie Gospodarczej udało się zorganizować 20. edycję Dni Belgijskich w Polsce. Wydarzeniem towarzyszącym temu przedsięwzięciu są Smaki Belgii, będące częścią kilkudniowych obchodów promujących Belgię w Polsce.

W dniach 19-26 listopada w Warszawie odbywa się 20. edycja Dni Belgijskich. Ich organizatorem jest Belgijska Izba Gospodarcza, która przygotowała dla swoich gości mnóstwo atrakcji i wydarzeń kulturalno-biznesowych. Przedsięwzięcie ma na celu umocnienie dobrych i przyjaznych stosunków pomiędzy Polską a Belgią.

Spotkania zapoczątkuje wydarzenie „Smaki Belgii”, podczas którego goście będą mieli możliwość zasmakować najróżniejszych belgijskich specjałów, takich jak małże, frytki, gofry, belgijskie czekoladki oraz tradycyjnie warzone piwo. Gotować będzie dla nich na żywo znany z programu telewizyjnego MasterChef oraz ceniony kucharz Mikołaj Rey, co pozwoli im zgłębić podstawowe tajniki kuchni belgijskiej. Jedną z atrakcji będą także warsztaty kulinarne, podczas których polscy oraz belgijscy przedsiębiorcy zyskają szansę nawiązania nowych kontaktów i potencjalnych partnerów biznesowych na przyszłość.

Smaki Belgii odbędą się 20 listopada 2018 roku, w godzinach między 19:00 a 22:00. Goście wydarzenia spotkają się przy ul. Smolnej 8 w Warszawie, w studio umieszczonym na 19. piętrze wieżowca, z którego rozpościera się przepiękny widok na Warszawę.

Portal NaWidelcu.pl objął patronat nad wydarzeniem Smaki Belgii.