Jak co roku, 14 lutego miliony par na całym świecie będą świętować międzynarodowy dzień zakochanych. Zastanawiasz się, jak w swojej restauracji zorganizować udaną kolację walentynkową i jakie dania zaserwować swoim gościom, aby poczuli niepowtarzalny klimat święta miłości?
Menu na Walentynki – postaw na afrodyzjaki
eśli planujesz zorganizować w swojej restauracji niezapomnianą imprezę walentynkową, koniecznie pamiętaj o tym, aby w karcie dań nie zabrakło afrodyzjaków. Zadbaj o to, aby w menu na Walentynki znalazły się m.in. takie produkty jak:
- awokado,
- banany,
- gruszki,
- owoce morza.
Aby nadać potrawom wyjątkowy smak i aromat, postaw również na takie afrodyzjaki jak: chili, kardamon, rozmaryn czy wanilia i czekolada. Naturalne afrodyzjaki w takim wydaniu mają wiele zalet: nie tylko zachwycają swoim smakiem, ale też znakomicie pobudzają organizm, dodają energii i pozytywnie wpływają na samopoczucie. Umiejętnie wykorzystane w walentynkowym menu, wprowadzą Twoich gości w przyjemną atmosferę i romantyczny nastrój, sprzyjający wspólnemu celebrowaniu Dnia Zakochanych. Właściwa konsystencja i wyśmienity smak dań, ich struktura oraz ciekawa tekstura wspaniale podkreślą wyjątkowy charakter kolacji.
Dania na Walentynki – łączenie kuchni
Kolacja walentynkowa to doskonała okazja do tego, by zaskoczyć gości wyszukanymi potrawami w niebanalnym wydaniu. Warto zaserwować im np. rozgrzewający i aromatyczny bulion azjatycki z dużą ilością ostrych przypraw, makaron z mulami oraz wykwintnym sosem na bazie białego wina i estragonu. Na deser zaś podaj tartaletki z musem z aż 3 afrodyzjakami: awokado, czekoladą i chili.
Czy wiesz, że…
Więcej informacji znajdziesz na: https://www.unileverfoodsolutions.pl/Aktualnosci/sezonowy.html.