Często jesteśmy zabiegani i nie mamy czasu na spędzanie długich godzin w kuchni. Dlatego też dzisiaj pokażemy Wam prosty i szybki przepis na sałatkę makaronową z tuńczykiem, dzięki której zaoszczędzicie zarówno czas, jak i pieniądze.
Poniższy przepis to idealna propozycja na lunch w pracy. Jej przygotowanie nie zajmie więcej, niż pół godziny.
Potrzebne składniki:
- 200 g makaronu muszelki
- Puszka tuńczyka w sosie własnym
- 100 g kukurydzy
- garść oliwek zielonych lub czarnych
- papryka czerwona
- 2 ogórki kiszone
- sól
- pieprz
- łyżka musztardy
- dwie łyżki majonezu
Sposób przygotowania:
Najpierw gotowanie makaronu – według zaleceń producenta. Po ugotowaniu, makaron odcedzamy. Ogórki kiszone oraz paprykę kroimy w drobną kostkę. W osobnej miseczce mieszamy musztardę z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie, wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy z ugotowanym makaronem i sosem. Gotowe!
Gwarantujemy Wam, że sałatka jest bardzo smaczna i pełna wartości odżywczych. Smacznego!