Partnerem wpisu jest L’Entre Villes

Wyjątkowe miejsce na gastronomicznej mapie Trójmiasta. Piękne wnętrza i obsługa na najwyższym poziomie. Restauracja, bistro, club privee, winiarnia. Restauracja L'Entre Villes w Sopocie - miejsce, która wyróżnia się na bogatej mapie Trojmiasta. Słynie z doskonałej kuchni oraz ogromneg...

27 września w restauracji L'Entre Villes w Sopocie odbyła się kolejna odsłona degustacji win „Winnice Świata”. Tym razem w podróż po Francji zabrał uczestników Paweł Białęcki – dwukrotny Vice-Mistrz Polski Sommelierów.

Sommelier w restauracji L'entre Villes

Celem spotkań degustacyjnych jest prezentacja najlepszych jakościowo win z całego globu, które doskonale zaprezentował sommelier porywając uczestników spotkania do … Francji właśnie! Uzupełnieniem wydarzenia były specjalnie dobrane dania z rejonu Francji, o których opowiadał sam szef kuchni – Sławomir Hahn.

"Nie pierwszy raz uczestniczę w tym spotkaniu i muszę przyznać, że za każdym razem jestem zaskoczona. Dzisiaj jestem wręcz oczarowana wiedzą Pana Pawła i tymi doskonałymi potrawami!” - przyznaje uczestniczka kolacji."

O komentarz poprosiliśmy również szefa kuchni restauracji L’Entre Villes w Sopocie:

„Niezależnie od tego, czy jest to event, czy też dzień jak co dzień, staramy się, aby nasi goście byli zadowoleni. Nie zwalniamy tempa."

Wnętrze restauracji L'entre Villes

“Dzisiaj zaprezentowaliśmy tradycję francuską, ponieważ tradycja i klasyka sprawdza się zawsze. Niezależnie od okoliczności. W naszym wypadku jednak jest to zawsze klasyka z nutą nowoczesności. Lubimy zaskakiwać naszych gości.” – mówi Sławomir Hahn.

Degustacja wina w restauracji L'entre Villes

 

To już kolejny sukces tego wydarzenia. W listopadzie organizatorzy zaplanowali kolejną odsłonę tego wydarzenia i z pewnością zagwarantują nam wtedy szampańską atmosferę. Czy to oznacza, że tym razem uczestnicy skosztują czegoś zupełnie odmiennego?

Wydarzenie zorganizowano w ramach autorskiego projektu „Kitchen Art with the Greatest”, któremu patronuje portal NaWidelcu.pl.