Redakcja NaWidelcu ma wielką przyjemność objąć patronat nad nadchodzącą imprezą “Kulinarne innowacje - Kitchen Art With The Greatest”!

Jest to prestiżowe wydarzenie, którego celem jest promocja szeroko rozumianej sztuki kulinarnej i jej różnorodności poprzez organizację kolacji “live cooking” wraz z najlepszymi chef-ami z Polski i świata.

Będą oni prezentować nowe oblicze światowej kuchni i udowodnią, że gotowanie jest sztuką, która wymaga olbrzymiej pasji. Impreza będzie miała miejsce 20 maja w 130-letniej willi i restauracji L’EntreVilles w Sopocie oraz będzie stanowiła początek całego cyklu podobnych spotkań.

Entrevilles

Live-cooking, ale nie tylko...

Program wydarzenia otworzy koncert muzyki klasycznej połączonej z nowoczesną elektroniką i brzmieniem saksofonu. Następnie, rozpocznie się pierwsza część właściwej kolacji z udziałem i komentarzem Łukasza Kawallera, laureata L’art de la cusineMartell i zwycięzcą I polskiej edycji “Hell’s Kithen”, który gotował w najlepszych polskich restauracjach, w tym Atelier Amaro, Concept, Metamorfoza czy The Bell.

Łukasz Kawaller

Poprowadzi on widowisko kulinarne, podczas którego zaprezentuje kuchnie polsko-francuską w całkowicie nowej odsłonie. Druga część, “live cooking na cztery ręce” zostanie poprowadzona przez znakomitego chefa kuchni Sławomira Hahn oraz sous chefa Michała Skowerskiego.

Sławomir Hahn i Michał Skowerski)

Uczestnicy imprezy będą mieli okazję wziąć również udział w degustacji win z profesjonalnym sommelier-em, a na zakończenie czeka ich niespodzianka. Organizator “Kulinarnych innowacji”, L’EntreVilles, zadba o niepowtarzalny charakter kolacji, wprowadzając gości w atmosferę tajemniczości i ekscytacji za pomocą efektów dźwiękowych i wizualnych.

Jeśli więc kochacie sztukę kulinarną i kuchnie ze wszystkich zakątków świata, zaglądajcie na NaWidelcu.pl, gdzie na bieżąco będziemy informować Was o tej wyjątkowej imprezie.

Kulinarne Innowacje z Łukaszem Kawallerem