Z radością informujemy, że udało nam się objąć patronatem kolejne niezwykłe wydarzenie. Festiwal Zup Świata stanowi połączenie tradycji kulinarnych z całego świata z warstwą kulturalną i edukacyjną dotyczącą zdrowego stylu życia, natury i ekologii.

Dlaczego wydarzenie to jest tak wyjątkowe? W trakcie jego trwania spróbować można nie tylko około 100 zup z całego świata, ale i dowiedzieć się wielu cennych ciekawostek. Mimo tak wielkiej kulinarnej różnorodności, organizatorzy nie zapomnieli o polskich przysmakach, proponując tradycyjną pomidorową, rosół czy żur. Oprócz doznań smakowych, goście będą mogli zaczerpnąć wiedzy z przygotowanych prezentacji i wykładów.

Dodatkowymi atrakcjami będą degustacje, konkursy z nagrodami czy pokazy kulinarne, które z pewnością zainteresują wszystkich miłośników dobrej kuchni.

Osoby, które będą współtworzyć to wydarzenie i dzielić się swoją wiedzą to cenieni profesorowie i znawcy kultury. Podczas Festiwalu Zup Świata posłuchać będzie można Prof. Wiesława Nowińskiego, Prof. Jerzego Bralczyka, Jacka Wana, Mamadou Diouf, Piotra Szulima czy Katarzyny Pakosińskiej.

Festiwal odbywa się w od 22 września do 1 października w ogrodach Centralnej Biblioteki Rolniczej na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie. Zapraszamy do poznania nowych smaków i wzięcia udziału w tym niecodziennym wydarzeniu!