Autorem wpisu jest: nawidelcu.pl
Już za kilka dni rozpocznie się wielkie piknikowanie. Majowe wycieczki kojarzą nam się przede wszystkim z zestawem pysznych delikatesów, które zabierane ze sobą w drogę, na świeżym powietrzu nabierają niezwykłego smaku. Jednym z doskonałych pomysłów na majówkę są babeczki z szynką i serem – lekkie, pyszne i proste w przygotowaniu!
Składniki:
300 g mąki
niecałe 2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
szczypta cukru
jajko
szklanka mleka
80 g masła
ok 100 g pieczonej szynki
ok 100 g żółtego sera
Przygotowanie
Szynkę i ser drobno pokroić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą, cukrem. Jajko roztrzepać z mlekiem i stopionym masłem. Mąkę wymieszaną z przyprawami połączyć z pozostałymi składnikami. Gotową masą wypełnić natłuszczone foremki. Piec ok. 25 min w temp. 200 stopni.
foto; rudaab.blox.pl