Lato to szczególny czas, lubimy wtedy jeść lekkie i orzeźwiające przekąski. Na sklepowych półkach i ulicznych targowiskach, pojawiły się polskie truskawki.

Wykorzystajmy to! Wypróbujmy przepis na szybki w przygotowaniu i zdrowy przepis na truskawkowy pudding chia z polewą mango.

Przepis na pudding to szybkie rozwiązanie na drugie śniadanie do pracy. Przygotujmy je wieczorem i cieszmy się zdrową przekąską.

Składniki (na 1 pudding)

  • 30g nasion chia
  • 125g mleka 1,5% lub 2%
  • 5 syropu klonowego/miodu
  • 100g jogurtu naturalnego
  • kilka sztuk truskawek
  • 70g pulpy z mango

Przygotowanie:

  • zalej nasiona mlekiem
  • dodaj jogurt i miód (inny wybrany słodki syrop)
  • dodaj lekko zgniecione truskawki
  • odstaw na noc do lodówki, a rano polej pulpą mango

Pudding możemy dowolnie modyfikować! Dodajmy ulubione owoce i łączmy smaki, tak jak lubimy.