Przedstawiam Wam super przepis na przepyszne, wilgotne ciasto marchewkowe! 🙂 Co prawda może nie jest to słodkość fit, ale zapewniam, że warto się dla niego na chwilę zapomnieć. 😀

Składniki:

Czas przygotowania

30 minut

Liczba osób

12

ciasto z marchewek

Zaczynamy nagrzewać piekarnik do 180 stopni (góra i dół). Miksujemy olej, jajka i stopniowo dodajemy cukier. Następnie powoli dodajemy mąkę, sodę, proszek do pieczenia i przyprawę piernikową. Masa będzie bardzo gęsta, ale spokojnie, właśnie taka ma być. Gdy składniki się połączą, dokładamy startą marchewkę, dzięki czemu ciasto stanie się rzadsze. Blaszki smarujemy masłem i obsypujemy bułka tartą.  

Wstawiamy ciasta do piekarnika na około 40 minut. Jeśli zdecydujemy się na jedną, wyższą formę, to czas pieczenia się wydłuży. Należy sprawdzać ciasto drewnianym patyczkiem.

I gotowe! 😀 Jestem pewna, że to błyskawiczne ciasto marchewkowe zdobędzie Wasze serca. 🙂 Smacznego!