Autorem wpisu jest: nawidelcu.pl

Pieczenie ciast jest wspaniałą sztuką – nie każdy jednak posiada tę umiejętność. Podczas leniwego wieczoru po pracy, nierzadko nachodzi nas ochota na coś słodkiego – jeżeli nie ma mamy czasu, ochoty, umiejętności, aby upiec ciasto – warto wykorzystać rozwiązanie „awaryjne”…

 

Chrupiemy wafelki
Domowe wafle w porównaniu do tradycyjnych ciast posiadają ogromny atut – przyjemność jedzenia trwa nieporównywanie dłużej niż przygotowywania.

Składniki:
20 dag masła
20 dag cukru pudru
torebka cukru waniliowego
4 łyżki kakao
5-6 łyżek wody
jajko
1 paczka suchych wafli

Przygotowanie:
Masło połączyć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, a następnie dodać kakao rozpuszczone w wodzie. Mieszając dodać jajko. Gotową masą przełożyć wafle.

 

foto: uwielbiam.pl