Lada moment, bo już 4 kwietnia, rozpocznie się organizowana przez vistula.edu.pl i sgtir.edu.pl, konferencja poświęcona możliwości wykorzystania specyfiki kulinarnej danych regionów w rozwoju ich turystyki. Będzie ona miała miejsce w Kampusie Grupy Uczelni Vistula przy ul. Stokłosy 3, w Auli nr 5, w Warszawie. Jak zwykle, pojawi się tam również nasza redakcja!

Co będzie się działo?

W tym roku, organizatorzy przygotowali multum atrakcji i ciekawych wykładów, podczas których uczestnicy konferencji będą mogli zapoznać się z tematyką rozwoju kulinariów, oferty gastronomicznej w turystyce czy smaków poszczególnych regionów Polski i świata. Wśród prelegentów pojawią się wykładowcy uczelni wyższych, eksperci kreowania produktu turystycznego, właściciele restauracji oraz przedstawiciele organizacji turystycznych.

Konferencja ta będzie wspaniałą sposobnością na poznanie smaków i tradycji kulinarnych przeróżnych, także bardzo egzotycznych, regionów, poszerzenie swojej wiedzy w dziedzinie gastronomii i turystyki, a także na zawiązanie interesujących i wartościowych znajomości z ludźmi z wielu branż.

Program konferencji

Organizatorzy przygotowali intensywny program, trwający od 9:45 do 15:00, w trakcie którego przewidziano 2 bloki, a między nimi czas na degustacje przysmaków z całego świata. Każdy, kto jest zainteresowany dziedziną gastronomii i turystyki, znajdzie tu coś dla siebie. Wspólna dyskusja poszerzy horyzonty wszystkich uczestników, wzbogaci ich wiedzę i zainspiruje do dalszego działania. „Kulinaria – wizytówka regionów turystycznych” to nie tylko cykl wykładów i panel dyskusyjny, ale okazja na poznanie ciekawych ludzi, zakosztowanie fantastycznej atmosfery, a także na zaczerpnięcie potężnej dawki inspiracji, dlatego nie może tam zabraknąć również i nas!

Szczegóły znajdziecie w naszym wpisie „Konferencja „Kulinaria – wizytówka regionów turystycznych” już 4 marca!”.