O projekcie

Każdy, kto choć trochę interesuje się kulinariami, słyszał o projekcie nawidelcu.pl Nasz serwis to kontynuacja wortalu kulinarnego, istniejącego na rynku od 2004 roku. Tak jak kiedyś, tak i dziś, portal tworzą pasjonaci i hobbyści, którzy zawodowo bądź amatorsko związani są z naszą gastronomią.

Rewitalizacja nawidelcu.pl pozwoliła na zachowanie całej skarbnicy wiedzy dawnego widelca. Czytelnik znajdzie tu teksty autorów, którzy są cenionymi ekspertami i znawcami zarówno dobrego jedzenia, jak i wyśmienitych trunków.

Nowy widelec to też głos młodego pokolenia autorów. Do nawidelcu.pl piszą Top Chefowie, mistrzowie kuchni i cukiernictwa, pasjonaci gotowania, kulinarni blogerzy, dietetycy, styliści żywności, kulinarni fotografowie, znawcy alkoholi, właściciele małych palarnii kawy, mistrzowie koktajli i piwosze, piewcy eko żywności i dietetycy.

Naszą misją jest dostarczanie użytkownikom wysokiej jakości treści związanej z szeroko pojętą tematyką kulinarno-lifestylową.

Widelec jest obserwatorem polskiej gastronomii, mód i trendów. Kibicujemy zmianom i rozwojowi naszej rodzimej kuchni. Promujemy polskich hodowców i producentów, ludzi z pasją, kuchnię i produkty sezonowe, lokalne i regionalne, zdrową żywność, mądre diety.

Nawidelcu.pl to także przepisy, porady, kulinarne triki cenionych kucharzy i cukierników, porady dietetyków, opinie i komentarze szefów kuchni, felietony, ciekawostki i nowości kulinarnego świata.

Nawidelcu.pl to dawka wiedzy i rozrywki dla każdego pasjonata dobrego jedzenia i trunków, zarówno profesjonalisty, jak i amatora.

Portal nawidelcu.pl będzie się rozwijał i pozyskiwał coraz nowszych autorów, będzie udostępniał miejsce osobom, które chcą pokazać dobre wzorce kulinarne i żywieniowe. W którą stronę pójdzie, zależy od autorów, czytelników i konsumentów.